Azar Residence
Greenwich Village, New York City

A busy executive, who bought an apartment in classic New York City townhouse, wanted Reddymade to transform it into a home that reflected his needs and personality. He was in the hospitality industry. Originally, this three-bedroom, 1,800 square feet apartment had all its public spaces – the kitchen, and the dining and living rooms – opening up to one large space.  Reddymade changed the proportions to better reflect the original townhouse. In so doing, our redesign separated out the kitchen by adding a wall and 2 sliding, pocket-doors.  Tucking the kitchen away also meant that the food preparations of this avid chef were hidden from the sight of his guests but our redesign still allowed them access to the kitchen from either side of the dining area.

The ceiling was raised in the living room, maximizing the light from the south-facing windows.  The venetian plaster on the walls further boosted the brightness in this room.

Our design incorporates traditional elements but adds a contemporary twist. This is especially evident in the wallpapering and other material patterns where traditional motifs are placed together with modern themes.